Na něco jsme zapomněli? Pro váš problém neexistuje kategorie? Směle ho hoďte sem!

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Artifex » sob 26. lis 2011 3:56:10

Ano, vybavení mám doma, počítám s tím že domů se vždycky snad nějak dostanu, u sebe mám vždy pistoli a záložní pistoli (19 nábojů v hlavní, 18 náhradní zásobník, 9 v záložní), v tašce v boční kapse jednorázovou pláštěnku a jednorázovou masku, baterku, , náhradní nůž (+v kapse victorinox(malé ostří nabroušené na skalpelovou ostrost) a na klíčích ještě rybičku, v kapse ještě 2 mobily), dvoje jednorázové sterilní rukavice, lihovou dezinfekci, šití na rány (sterilní jehla s atraumaticky připevněnou nití), dvě inzulinky injekce, ampulku s mezokainem, ampulku s apaurinem, (chemie pravidelně obnovována dle data spotřeby) esmarchovo škrtidlo a obvaz vz.80 (vše poskládané v boční kapse, v hlavní nosím malý notebook, trafo na něj, ext.HDD, myš, nářaďový nůž a dokumenty které potřebuju ten den) Takže to že chodím přes den v saku a s větším notebookovou diplomatkou neznamená že nejsem připraven.


A nepozorovaně dostat se z města není problém, a) mám své trasy postupu b) sice bydlím v Brně ale na okraji mám to 3 ulice do nejbližšího lesa kde už nepozorovanost není problém c) do budoucna plánuju pořízení OT-64, mám poměrně levné nabídky a zdroj PHM takže pak odpadne fáze "nepozorovaně" protože cestou necestou, polem nepolem, pojedu s drahými a kamarády svojí obrněnou osmikolkou.

Další věc ohledně vesty: Ano, mám zatím jen velkou vnější vestu s větším stupněm ochrany ale do vánoc mám na cestě i skrytě nositelné IIIačko s vrstvou proti noži pod košili takže i přes den bude jakás takás ochrana.
Poslední věc: S sebou nikdo z nás moc nenosí takže podmínka "dostat se domů" je v podstatě u každého, když by VP nastal v momentě když bychom byli v terénu tak je v podstatě jen na aktuální situaci a jejím vyhodnocení zdali pojedeme domů pro vybavení nebo začneme zdrhat nejbližším směrem z města, je rozdíl jestli bouchne atomovka a i ti nejlepší survivalisti se hrdinsky promění ve spad a budou škodit těm co nebyli vybaveni ale byli od toho dál, jestli začnou hromadně útočit teroristi nebo jestli začnou rozptylovat stoupenci Aštara Šulina do ovzduší škodlivé toxiny... Prostě shrnuto: Nezáleží jen na připravenosti, záleží na okolnostech, vyhodnocení situace a rozhodování. Není radno podcenit ani jedno.

Závěrečné shrnutí a podtržení: Vybavení co mám stále u sebe:
Proti chemii/virům/spadu: Pláštěnka, maska, rukavice
Proti útokům: (bude)Skrytá vesta, (jsou)ruční zbraně
Proti zraněním:v prvním odstavci shrnuté vybavení
Proti atomu nad hlavou: čisté svědomí a vůle vypařit se co nejefektivněji
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod zalesak05 » pát 15. čer 2012 23:03:07

Nevím, jestli bych byl v tu chvíli schopen normálně přemýšlet, ale aspoň to, co jsem teď vymyslel za 10 min, co zírám do monitoru :D:

1. Šmátrám rukama po podlaze a snažím se najít školní batoh.
2. Vytahuji z něj baterku abych po tmě viděl.
3. Hledám ostatní baterky a nesu je rodině.
4. Nashromáždím si na jedno místo: vzduchovku, střelivo, nože, batoh, karimatky, spacáky, sirky, petrolej, petrolejky, KPZ a kdo ví na co bych si ještě vzpomněl...
5. Pak už by se to odvíjelo podle toho, co by se dělo dál...
zalesak05
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 11. čer 2012 21:49:02

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Artifex » pát 15. čer 2012 23:46:40

No, helej, já nechci být za škarohlída ale aby bylo jasno, defintivně nedoporučuju vylézat se vzduchovkou a to snad ani v pouzdru v jakémkoli případě VP ven, může se totiž stát, že to koupíš od někoho, kdo si bude myslet, že máš ostrou a to klidně i od policie, která to prostě raději riskne, aby se sami neohrozili, protože asi nebude hrozit v daném případě nutnost papírování, pravděpodobně bude celkový zmatek.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod zalesak05 » sob 16. čer 2012 21:49:51

Ok, v tom případě si beru aspoň vzduchovou pistoli, kterou schovám do batohu ;).
zalesak05
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 11. čer 2012 21:49:02

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Annele » ned 14. říj 2012 17:08:40

Vladius píše:Hned po přečtení této zprávy vypadne proud. V rádiu nejsou žádné pokyny k evakuaci, ale na dvě minuty někdo pustil sirénu, která pak náhle umlkla. Venku jsou šílené zácpy, všichni troubí, začíná panika.


Jsem doma u pocitace v centru velkomesta. Pote, co vypadne proud a spusti sireny, me jako prvni napadne, ze nekdo spachal teroristicky utok. Zavru okna, pozoruji, co se veknu deje. Nevychazim z bytu, nepokousim se evakuovat. Predpokladam, ze je mozne, ze je venkovni prostor chemicky ci nuklearne zamoren. Paniku venku povazuji za dalsi mozne ohrozeni. Mam pustene radio, zatesnim okna, zabezpecuji byt, chystam veci na pripadnou evakuaci. Cekam na pokyny bezpecnostnich slozek, neprijdou-li, sleduji situaci venku. Kontaktuji soudedy.


Feedback??
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod cajgalamo » ned 14. říj 2012 20:29:52

Tak to rozpíš. Čo sú tie veci na prípadnú evakuáciu?
cajgalamo
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 23. zář 2012 2:36:45

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod SALIX » pon 15. říj 2012 22:59:02

Tady je třeba si uvědomit že Arťas má v mnoha ohledech pravdu a v jednom přímo boduje (neberte to jako anální speleologii).
Někteří RAMBOVÉ (teď narážím na YardaFreeman) tady psali že by se po "chvilkovém" čekání a váhání jednoduše sebrali a šli do tramtárie dožít v klidu v přírodě a snad by se cestou naučil z příručky lovit a survajvlovat... SAMI ! ! !

Z vlastní zkušenosti vím jaké to je lovit... I lov se zbraní to trvá dlouhou než pochopíte chování zvěře aby jse ji mohli vystopovat a ulovit. Naučit se střílet tak aby jste zbytečně nerozbili zvěřinu nebo aby vám to neuteklo... Atd... O luku už vůbec nemluvím... To jsem skočil konkrétně k lovu protože se tím živím a vím o tom první a poslední.
Tak padne první otázka: Opravdu to všechno umíte a máte to nacvičené? A zvládnete to všechno SAMI?!?
Musíte taky vzít v úvahu že do toho se nabalí spousta dalších činností které je třeba zajistit... Stavba relativně kvalitního-OBYVATELNÉHO přístřešku/obydlí a přitom shánět obživu, to dokáže jen jede člověk sám. Strýček Chuck Norris...
Dále hlídkování, nikdo totiž není schopný být celý den na pochodu a v noci být ještě bdělý a uhlídat sám sebe.. Možná to někdo zvládne týden v kuse na stráži ale potom únava udělá svoje jenže vyčkat na vhodnout chvíli a švihnout někoho lopatkou po čele když spí jak špalek... To nebude problém...

Co tím vším chci říct je to že Artiflex nacvičuje, teoretizuje, plánuje do předu (samozřejmě tvůrčí představivost/improvizace je taky důležitá) ale hlavně má partu stejně naladěných pošuků co mu na vyhlášení průseru přiběhnou(Což bohužel Já nemám...).
Teď další otázka: Umí každý něco jiného? Popřípadě aby mohl zkušenosti předat dalším členům týmu, popřípadě nějaké nové komunity... Nejde o to aby všichni uměli dokonale lovit a nic víc... Je o to aby každý dokonale zvládl jednu konkrétní činnost a k tomu trochu toho dalšího "umu" co umí ten další aby mohl jinému "mistrovi" přicmrndávat...
Uti. Non abuti...
SALIX
 
Příspěvky: 19
Registrován: pon 02. črc 2012 9:06:13
Bydliště: Mutěnice okr. Hodonín

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod kublaj-chan » pon 15. říj 2012 23:17:38

Prvé čo urobím keď nastane VP, vytiahnem fľašku a poriadne si z nej lognem a potom sa poškrabem na hlave a podumám že čo a ako budem robiť a potom ...
kublaj-chan
 
Příspěvky: 79
Registrován: sob 21. črc 2012 12:58:03

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod SALIX » pon 15. říj 2012 23:32:12

Jinak co bych asi dělal v případě sirény... Záleželo by to na tom, kde by mě to zastihlo...
Největší prvděpodobnost je v práci. Tam bych to ale asi ani nepoznal... Moje pracoviště je horský revír na Vápenkách (jižní Morava)... Ta dědinka/osada je doslova prdel světa a pochybuju že tam mají sirény... Sirény z okolních dědin bych nejspíš neměl šanci slyšet... Co se děje bych zjistil nejspíš podle chování lidí až bych se dostal (nebo vypařil :D) do civilizace... Jinak mám u sebe permanentně svoji zbraň Manlicher Shohnauer 8x57JS(ať už v kanclu, v práci v terénu nebo honitbě) a baťůžek se žvancem na jeden den, nějké mapy (sice lesnické ale co už...). Tak bych se snad nějak protloukl do nejbližšího útulku...

Snaha by byla dostat se kanceláře. Já vím, nejlepší je vždycky dostat se domů a poté se rozhodnout co a jak... Jenže překonat 60km v relativně krátké době je v této situaci nemožné. Kancelář se nachází ve Strážnici na zámku cca 30km od revíru... Pokud by se to nějakým zázrakem povedlo dostat, byla by tam snaha zabarikádovat celý zámek a čekat jak se to vyvrbí... :) Jinak zámek dřív 15.-16. stol.) sloužil jako pohraniční pevnost, tudíž by mohl být trošku bytelný a dokonce pod ním komanči vykopali atomový kryt.

V takovém případě by už byl pohádkový konec kdyby se také kolegové s rodinamy stáhly do něj a My společně a hrdinně bránili pevnost do posledního muže, před nájezdy loupeživých pankáčů a začali plodit novou generaci! :D
Uti. Non abuti...
SALIX
 
Příspěvky: 19
Registrován: pon 02. črc 2012 9:06:13
Bydliště: Mutěnice okr. Hodonín

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod stepan-hawk » pon 12. lis 2012 14:19:44

Sedím v práci a slyším sirénu a pak vypadne proud.
ve chvíli kdy slyším sirénu, tak s kolegy vtipkuju, že už jim nestačí poledne první středy v měsíci. Nicméně pokud by siréna běžela důle jak půl minuty, tak se dívám na internet. Předpokládám, že tam by asi nic nebylo a pak by vypad proud. Doodkroutil bych si práci (i když bez proudu ne moc užitečně). Pak bych vyrazil domu. na ulicích panika... takže opatrně a cestou v loveckých potřebách se zkusit stavit a koupit si alespoň slzný sprej.
Doma obrazit krámy v okolí a tam nakoupit pitivo a potraviny. (rozdělit nákupy aby velké nákupy nespustily vlnu paniky. Pokud by už stejně byla s drancováním, tak zkusit pobrat co se dá. V rybářských potřebách ukrást / koupit spacák (máme doma dva na tři lidi) a propík butík vařič.
Zakuklit se doma.
Až mi bude z jídla a pití zbývat odnesitelná část (týden, tři) tak vyrazit pěšky na vysočinu k rodičům. Ve vesnici mají vodárnu samospádem, která bude fungovat za všech okolností. Cestou se někde pokud možno ozbrojit a postupovat opatrně. Šetřit jídlem.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Akenai » stř 21. lis 2012 22:36:15

Ahoj,

Bydlím na vesnici poblíž Prahy (spíše už předměstí), takže pokud bych byl doma tak zůstanu doma. Není důvod kam jinam jít a hlavně proč. Doma je teplo, studna a jídlo a vlastně "bezpečno". Pokud jsem mimo, tak se dostat domů co nejrychleji. Druhá variatna je počkat, až ta první vlna bordelu opadne, a pak se dostat domů.

Stejně, pokud by se něco stalo tak to bude trvat celý den než lidi začnou panikařit. Spíš si myslím, že by se to stalo takto: zapne se siréna. Nikdo nebude reagovat, protože nikdo neví jak ten signál má pořádně vypadat a hlavně co dělat. Každý bude tam jak je. Lidi budou naštvaný za krávál. Počítám s variantou, žádné informace od vlády (televize, rádio, hasiči s lampačema). Pokud by to začlo klasika s vypnutím proudu, tak se ověří co se děje. Opět lidi budou nadávat, že nejde proud. Například vloni dělníci před fakultou překopli kabel. Nejdou počítače, tak se jde domů. Pokud jsem doma, tak se člověk podívá do pojistek a následně jestli sousedi mají proud. A stejně, celý den nic nedělá, protože to není až tak divný, že nejde proud. Lidi jdou do hospody, a opět naštavý že nejde proud = žádné pivo.

Určitě je blbost, při prvním vypnutí proudu začít běhat po ulicích s bouchačkama a plnou polní. Protože jak poznáte, že to je VP a né jen strom který spadl na vedení.
Akenai
 
Příspěvky: 71
Registrován: stř 14. lis 2012 23:37:46

Předchozí
Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Vše ostatní o PostApo

cron