Co jíst a co nejíst? Jak nalézt vodu a připravit jídlo? Jak chytit a stáhnout zvěř? Pojďme to rozebrat do detailů.

Zvířata

Příspěvekod AdelainAki » pát 03. led 2014 21:24:17

Ahoj. Jsem v tomhle celkem nová, spíš se o to hodně zajímám, ale ještě jsem nezačala nic připravovat a doma mě nikdo nebere vážně, ale i tak. Žiju v rodinným domě a máme dost zvířat a napadlo mě, jak se to řeší s nimi, když se stane nějakej průser/apokalypsa? Krávy a podobné jsou samozřejmě pro člověka plus, navíc pokud není vyloženě všude sníh atd., tak se můžou pást. Ale máme psa a kočky. Kočky si nějakou tu myš uloví, ale nejsou zvyklé z toho žít a pes absolutně ne. Při apokalypse je asi člověk rád, že sežene jídlo pro sebe, natož ještě shánět Whiskas a Purinu pro zvířata. :D Šlo by jim ulovit nějaký menší potvory, ptáky, hlodavce atd., ale to je dost složitý a pak je tu ten problém, že podle mě pokud bude mít pes hlad, tak nakonec zaútočí i na svého pána, pokud bude mít vážně hlad a jídlo by bylo vyloženě málo jen pro lidi. Co si o tom myslíte, jak to řešit? Myslím že by to bylo pro ty zvířata docela špatný, nechtěla bych je vidět pochcípat nebo tak, ale jak to vyřešit? Pes by se mohl hodit na obranu, ale nevím jestli se toho tolik lidí zalekne. Stačí mít zbraň, zastřelit psa a je to... :/
AdelainAki
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 03. led 2014 20:32:46

Re: Zvířata

Příspěvekod Hrobař » sob 04. led 2014 14:26:03

Zvířata jsou vždy výhoda. Téměř vždy zvyšují vaši šanci na přežití pokud víte jak je využít. Pes je více méně jasný, i gaučoví ratlík lze využít jako hlídač. Andulka je velmi citliví živí alarm. Kočka udržuje mimo dům hlodavce kteří se, v případě selhání veřejných služeb přemnoží a stávají se hrozbou pro zásoby a přenašeči nemocí. Hospodářská zvířata jsou jednoduše zdroj.
Ve chvíli kdy nebudete mít dost potravy ani pro psa už jste stejně nejspíš vyřízení, člověk si buď jídlo obstará a tedy si ho obstará dostatek nebo ne a pak už ho nějaká psí konzerva nevytrhne. Nicméně rozhodně doporučuji naučit psa (kočku atd.) na barf- přirozenou masitou stravu. Žádné granule, když opomenu že jsou nezdravé, některé dokonce návykové a pro psa nepřirozené tak jsou hlavně neefektivní. Granule jsou převážně obiloviny (Whiskas má nějaké 4% masa). Jenže psí žaludek není určen aby žral obilí. Proto jsou psy na granulích v horším stavu, podávají horší výkony a jsou náchylnější na torzi žaludku. V neposlední řadě pes který umí žrát maso si nebude muset složitě zvykat ve chvíli kdy budete muset třeba lovit. Za zmínku stojí i to že barf se dá poměrně snadno obstarat levněji než granule.
Moje rada tedy zní naučit se o svých zvířatech maximum, udržovat je v kondici a umět je využít jako členy týmu. Dobře vycvičený pes raději pojde hladem než aby vám ublížil a totéž by mělo platit i obráceně.
Hrobař
 
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 02. led 2014 19:36:29
Bydliště: Brno

Re: Zvířata

Příspěvekod martel » stř 05. bře 2014 23:22:14

Na druhou stranu, pokud bude na získání trochy jídla záviset přežití vašeho dítěte, tak nakonec zabijete i toho psa, abyste dítě zachránili.
martel
 
Příspěvky: 79
Registrován: pon 03. čer 2013 12:38:01

Re: Zvířata

Příspěvekod anamta » pon 29. zář 2014 9:21:31

ja se rovnez radim mezi konzumenty a nic. Tedy v pripade, ze to maso neni extra prekorenene. Nicmene tato otazka se mi zda ponekud zbytecne nebot existuji desitky, ne-li stovky, obdobnych vyrobku konzumovanych po tunach celou CR (ruzne susene sunky, trvanlive salamy, klobasy apod. - to vse neni nic jineho nez susene maso s obcasnou primesi bakterii pro fermentaci).
You can easily check out our best quality JN0-343 braindumps exam wikipedia you well for the real pmp exam. You can also get success in real exam of The University of Tokyo with the quality ACCA questions and ccie voice COMPTIA
anamta
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 29. zář 2014 9:17:39

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Možnosti

Zpět na Potrava a voda